/ Kurumsal / Hakkımızda

ÖZEL KONYA FARABİ HASTANESİ VİZYON MİSYON VE HEDEFLERİ

Vizyonumuz

Gelişen ve değişen teknolojiye uygun, çağdaş ve evrensel ilkelerle bağdaşan herkese eşit ve zamanında en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmaktır.

Misyonumuz

Etik ilkelerden asla ödün vermeden seçkin kadrosu ile bilimsel ve teknolojik gelişimleri takip eden; hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, uluslararası standartlarında hizmet anlayışı ile başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere ülkemizde yaşayan insanların gereksinim ve beklentilerine uygun, etkin, verimli sağlık hizmeti vererek sektörde öncü uygulamalarla fark yaratan bir sağlık kuruluşu olmaktır.

Değerlerimiz

•Hasta/hasta yakını önceliğine önem vermek ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile hizmet etmek
•Çalışanların dayanışmasını ve motivasyonunu sağlamak
•Ölçümlere dayalı hizmet planlaması ve üretimi yapmak
•Eğitim ve gelişimde süreklilik sağlamak
•Kaynakları etkin kullanmak
•Önyargısız yaklaşımı benimsemek
•Bilimsel ve etik kurallar ile çalışmak
•Kalıcı güven oluşturmak
•Kalite standartlarını sağlamak, değişen koşullar ve ihtiyaç doğrultusunda iyileştirme sağlamak
•Sağlık sektöründeki gelişmelerin takibini sağlamak
•Ekip çalışması gücüne inanmak
•Sürdürebilir başarıyı ve kurum kültürünü korumak ve zenginleştirmek
•Hasta haklarını ve gizliliğini korumak
•Kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerine bağlı kalmak
•Çalışanlar, hastalar ve hasta yakınları güvenliği sorumluluğunu taşımak, riskleri en aza indirmek

Özel Konya Farabi Hastanesi, toplumumuzun sağlık alanındaki artan ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla 30 Temmuz 2009’da hasta kabulüne başlamıştır. Başhekim Prof. Dr. Cevat ÖZPINAR yönetiminde çağdaş ve modern teknolojilerle donatılarak hizmete giren Farabi Hastanesi, dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

Sağlık sektörüne farklı bir boyut kazandırarak, bilinen hastane ortamından çok uzakta, 5 yıldızlı otel konforunda hastalarına tedavi imkânı sağlayan Farabi Hastanesi, sadece Konya ve çevre illeri tarafından değil, ülkemizin dört bir yanında bilinirliliği olan çok seçkin bir hekim kadrosunu bünyesinde bulundurmaktadır. Hastanemiz, Ortopedi ve Travmatoloji ’de Prof. Dr. Mehmet ARAZİ, Kalp ve Damar Cerrahisinde Doç. Dr. Ufuk ÖZERGİN başta olmak üzere birbirinden kıymetli doktorlarıyla hastalarına şifa dağıtmaktadır.

Kısa zamanda gösterdiği başarılı sağlık hizmetiyle şehir içi, şehir dışı ve yurt dışından gelen hastalarına şifa dağıtan Farabi Hastanesi, insan odaklı yaklaşımıyla tüm çevrelerin takdirini kazanmıştır.

Hasta odalarında internet, uydu yayınlı LCD televizyon, yurt dışı çıkışlı telefon, mini buzdolabı, özel banyo, konforlu refakatçi koltuğu ve zaman ayarlı hemşire çağırma sistemiyle hasta ve yakınlarının ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak beş yıldızlı otel konforunda dizayn edilmiştir.

“Önce insan” ilkesiyle yola çıkılarak “akıllı bina” olarak tasarlanan Farabi Hastanesi, 120 hasta yatağıyla, 29 polikliniği, biri kardiovasküler cerrahi olmak üzere 4 adet üstün teknolojilerle donatılmış ameliyathanesi, yeni doğan yoğun bakım servisiyle hasta ve yakınlarına kendilerini iyi hissedecekleri bir ortam hazırlamıştır.

Hastanemizde, tüm tetkiklerin yapılabildiği ileri teknolojiye sahip, laboratuvar ve analiz ünitesi bulunmaktadır. Çağımızın en üst teknolojilerinin kullanıldığı Siemens radyoloji sistemleriyle donatılmış görüntüleme merkezimizde open (Açık) MR, tomografi, koroner anjiyografi, mamografi, direkt röntgen, dört boyutlu ultrasonografi vb. cihazlar hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmaktadır.

10 bin 500 metrekarelik kapalı alan, 200 araçlık otoparkı, rekreasyon parklarıyla hasta ve yakınlarına ferah bir ortam hazırlayan Farabi Hastanesi kampüs yolu su deposu tramvay durağına 100 metre uzaklıkta konumlandırılmıştır.

Sorumluluklarımızın bilincindeyiz, toplumumuzun daha kaliteli sağlık hizmeti alması için yapılması gereken her şeyi yerine getirmek için çalışıyoruz.