Haberler

/ Medya / Haberler
Haberler
  • Anne adayları hamilelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimine önem vermesi bağışıklık sisteminin kazanılmasında önemli rol oynar.
  • Konya’da 2 ay önce Mevlana Müzesi´ni ziyarete gelirken meydana gelen kazada yaralanan 55 yaşındaki Müslüme Özgün, Özel Konya Farabi Hastanesi´nde aldığı 1.5 aylık fizik tedavinin ardından yürümeye başladı.
  • Prof. Dr. Mehmet Arazi, ayakkabı seçiminin sağlık için çok önemli olduğunu belirterek, ayakkabı alırken nelere dikkat etmek gerektiğini anlattı. Arazi, “Ayağınıza dost ayakkabı tercih edin. Unutmayın ayak sağlığı başınızı rahat ettirir” diyor.
  • Özel Konya Farabi Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kemal İlik, boyun fıtığının ciddi bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekerek, hastalığın insanların günlük yaşamını olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.
  • Mersin´in Mut ilçesinden ikamet eden 93 yaşındaki Resul Oflaz Farabi Hastanesinde yapılan açık prostatektomi ameliyatıyla tekrar eski sağlığına kavuştu. Mesanesinden 330 gr prostat çıkarıldı.
  • Özel Konya Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Akatekin kepçe kulağa nasıl müdahale edilmesi gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Yüksek seslerin kulaklarda verdiği çınlama konusunda açıklama yapan Farabi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Başhekim Yardımcısı Op. Dr. İlker Yiğit, dünyada her 22 kişinden birinde rahatsızlığın görüldüğünü söyledi.
  • Aksaray´da trafik kazası sonrası dağılan kalçasından dolayı oturamayan ve belden aşağısını hissetmeyen İmdat İbrahim Pala´ya, "kalça toparlama" operasyonu yapıldı.
  • Göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalbindeki 7 damarın tıkalı olduğunu öğrendikten sonra ameliyatı beklerken kalp krizi geçiren Ali Sundu, bacak ve göğsünden alınan 50 santimetrelik damarların tıkalı damarlarla değiştirilmesiyle yeniden yaşama tutundu.
  • Konya´da beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan böbrekler ve karaciğer 3 hastaya nakledilecek.
  • Konya´nın Ilgın İlçesi’nde 18 yaşındaki İlayda Adıgözel, kursa gitmek için hazırlanırken, eşarbını tutturmak için ağzında tuttuğu 3 toplu iğneden birini öksürünce yuttu.
  • Konya´da 17 yaşında yakalandığı omurga hareket kısıtlılığına neden olan iltihaplı bir romatizma hastalığı olan ´Ankolizan Spondilit´ hastalığına yakalanan 42 yaşındaki Ali Ercan Kütük, Farabi Hastanesinde yapılan ameliyatla yeniden hayata tutundu.
  • Doğuştan görme sinirlerinde dejenerasyon ve yüksek miyopi rahatsızlığının üzerine bir de katarakt hastalığı meydana gelen 35 yaşındaki Hakkı Erçiftci, 8 dakikalık operasyonla yeniden görmeye başladı.
  • Konya´da üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gittiği hastanede damar yolundan antibiyotik verilen hasta, alerjik reaksiyona bağlı olarak kalp krizi geçirdi. Zamanında müdahaleyle hayata dönen hasta, anjiyo yapıldıktan sonra taburcu edildi.
  • Çocuklar yetişkinlik dönemine gelene kadar bir çok sebepten dolayı hastalanırlar. Enfeksiyon döneminde meydana gelen yüksek ateş, anneyi telaşlandırır.
  • İnsanlık tarihi kadar eski bir hastalık olan verem (tüberküloz) tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olma özelliğini sürdürmektedir. Tüberküloz hastalığının, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında, yaygınlığı, ölüm oranları ve yeni vaka görülme sıklığı günümüzde oldukça azalmış olmasına karşın bu hastalık hala dünya geneli için önemli bir sağlık yükü oluşturmaya devam etmektedir.
  • Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr. Ahmet Çizmecioğlu," Her ateş bakteri kaynaklı olmadığından ateş düşürücü, halsizlik giderici olarak hemen antibiyotiklere sarılınmamalıdır" dedi.
  • Konya Farabi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ahmet Çizmecioğlu, hastalıkların erken teşhisi için Check-Up’ın önemine dikkat çekerek son dönemlerde Check-Up’a olan ilginin arttığını söyledi.
  • Konya´nın Karapınar ilçesinde yaşayan Dursun Ceylan (47), 2012´de geçirdiği kaza sonucu sağ bacağı diz altındaki bölgeden kırıldı.
  • Yurdumuzu etkisi altına alan karlı ve soğuk günlerden geçiyoruz.Kar görüntü olarak çok güzel ama bazı zorlukları da yanında getiriyor. Ulaşımda zorlukları, kayarak düşme sıkıntılarıyla birlikte aslında göz önünde bulundurmadığımız kalp sağlığı açısından önem arz ediyor.Özelikle herhangi bir nedenle kalp rahatsızlığı geçirmiş hastaların karlı havalarda daha dikkatli olması gerekiyor.