Haberler

/ Medya / Haberler
Haberler
  • Kış mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Özel Konya Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm.Dr. Hızır Okuyan, kış mevsiminin çocuklar, ileri yaş grubu, kalp hastalıkları, kalp ve dolaşım sitemini etkileyebilir dedi.
  • Özel Konya Farabi Hastanesi Dahiliye Uzman Uzm. Dr. Şerife Figen Çetinkaya, anemi bir çeşit kan hastalığıdır dedi.
  • Çocuklarda tekrarlayan yüksek ateşle seyreden iki önemli hastalık PFAPA Sendromu ve FMF Hastalığının nedenleri tedavi yöntemleri hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet GÜREL, açıklama yaptı. Uzm. Dr. Gürel bu tür rahatsızlıklar ihmal edilmemelidir dedi.
  • Wisc-R, 6- 16 yaşları arasındaki bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla uygulanan, bireysel zeka testidir.
  • Evde temizlik yapmak için çıktığı merdivende dengesini kaybederek yere düşen ve omuriliği hasar gören 47 yaşındaki Semiha Ekinci Özel Konya Farabi Hastanesinde gördüğü 6 haftalık fizik tedaviden sonra yeniden ayağa kalktı.
  • Halk arasında yaşlanmanın ilk belirtisi olarak kırışıklık olarak bilinmesine rağmen aslında kırışıklık bir sebep değil sonuçtur.
  • Kök hücre tedavisi son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve onarıcı tıp olarak adlandırılan, rejeneratif tıpın bir şeklidir.
  • Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için, bilhassa çocuklar için gereklidir; çünkü bu dönemde kazanılacak olan beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürecektir.
  • İstanbul’dan Konya Farabi Hastanesine gelen 15 yaşındaki Sümeyye Bolat, başarılı ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
  • Yaklaşık 2 yıldır yoğun tekrarlayan öksürük ve nefes darlığı şikayeti olan 49 yaşında ki Dursun Gözen Konya’da başvurduğu hastanede ilginç bir sonuçla karşılaştı.
  • Özel Konya Farabi Hastanesi Diyetisyeni Hediye Nur Büyüksamancı, yaz aylarında artan hava sıcaklarının bazı sağlık sorunlarını ortaya çıkardığını belirterek, bu aylarda beslenmeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
  • Oturama, yürümede zorlanma ve konuşamama şikayetiyle Özel Konya Farabi Hastanesine başvuran 56 yaşındaki Naciye Akar, bir buçuk aylık fizik tedavinin ardından yürümeye başladı.
  • Az gelişmiş ülkelerde açlık ve yetersiz beslenme sonucu çok zayıf görülen çocuklar ve onların erken ölümü herkesin bildiği bir durumdur.
  • Ramazan ayında beslenme şeklimizde değişiklikler olmasından dolayı sağlık sorunları yaşanabilir.
  • Özel Konya Farabi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Suna Soydemir, anne adayını ruhsal ve bedensel olarak doğuma hazırlamak ve doğumu kolaylaştırmak için gebelikte egzersiz yapılmalıdır dedi.
  • Konya´da Suriyeli bir hastanın bacağından alınan kemik, koluna başarılı bir şekilde nakledildi.
  • Konya´da tarlada çalışırken boynundaki ağrı sebebiyle hastaneye kaldırılan Memiş Sarı´ya, kan dolaşımı, kalp ve beyin fonksiyonları 25 dakika durdurularak beyin ameliyatı yapıldı.
  • Azerbayca´nın Gence şehrinde geçirdiği trafik kazası sonucu kolunda kırıklar oluşan 67 yaşındaki Samaya Aliyeova Konya Farabi Hastanesinde yapılan operasyonla eski sağlığına kavuştu.
  • Tiroid hastalıkları dünyada ve ülkemizde yaygın olarak rastlanan bir hastalık grubudur. Özel Konya Farabi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr. Şerife Figen Çetinkaya, her yaşta kadında tiroid hastalıkları erkeklere göre 5-10 kat daha fazla görüldüğünü söyledi.
  • Kalça ekleminde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle 4 yıldır yürüyemeyen 59 yaşındaki Hacer Aşkayanar , Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arazi tarafından yapılan başarılı ameliyatla ayağa kalkmanın, özlemle beklediği ayakkabılarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.