Çıkıkçı Kurbanı 40 Yıl Sonra Yürüdü

Konya’da 5 yaşında doktor yerine kırık-çıkıkçıya götürülen Neslihan Bayram, 45 yaşında geçirdiği ameliyatlar sonunda ayağa kalkabildi.

Konya'da, Neslihan Bayram'ın 5 yaşındayken giydiği ayakkabı yüzünden topuğu zedelendi, ayağı burkuldu. Ailesi tarafından uzman hekim yerine kırıkçı-çıkıkçı tabir edilen kişilere teslim edildi. Sözde tedavi eden kişi Neslihan'ın ayak bileğini kırdı. İyileşme olmayıp ayağının üzerine basamayan talihsiz kızı ailesi farklı çıkıkçılara götürmeye devam etti. Bu arada çıkıkçı sözde tedavi sırasında Neslihan'ın diz kapağındaki kemiği de çıkardı. Hatalar zincirinin sonunda kadının ayağındaki eklem tamamen bozuldu, kemik farklı yere kaynadı. Diz kapak kemiği de çıkan kadının, yürüyememeye bağlı olarak kalça kemiğindeki eklem yerleri bozuldu.

Bilinçsiz Tedavi

Koltuk değneğine mahkûm olan 45 yaşındaki Bayram'ın sorunları artınca yakınları tarafından götürüldüğü hastanede ayak bileği, diz kapağı ve kalça kemiğinden operasyon geçirdi. Ameliyatlar sonunda ayağa kalkan kadın, "Bilinçsizce yapılan tedaviler yüzünden ayağımı kaybedecektim. Birçok kırıkçı oyuncak gibi oynadı ayağımla. Doktorlar sayesinde sağlığıma kavuştum" dedi.

Mutlaka Doktora Gidin

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, kemik ve eklem problemlerinde mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Arazi, "Eğitimsiz kişiler, kırık olmadığı halde yaralara müdahale ediyor. Bu tür olaylar başına gelen vatandaşlar uzman hekimlere başvursunlar. Bilinçsizce yapılan işlemler hastanın hayatına mal oluyor" dedi.