Kendi Dokunuzdan Gelen Doğal Güzellik

Halk arasında yaşlanmanın ilk belirtisi olarak kırışıklık olarak bilinmesine rağmen aslında kırışıklık bir sebep değil sonuçtur. Konya Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Akatekin, otuzlu yaşların sonunda yüz bölgesinde deri altı yağ dokusunda kayıplar oluşmaya başlayınca deri gerginliği zamanla azalır ve  kırışmalar meydana gelir. Bu kırışmaların en etkili olduğu yer orta yüz bölgesi olduğunu söyledi.

Göz altı bölgesinde yağ yastıkçıklarının erimesine bağlı olarak göz altında çukurluk ve yorgun bir görünüm oluşur. Elmacık kemikleri daha belirgin hale gelir ve göz kapaklarında sarkma olur. Mantıksal olarak yaşlanma belirtileri deri altı yağ desteğinin kaybına oluştuğu için çözüm olarak ta bu bölgeyi dolduracak dolgu maddeleri yaşlanma belirtilerini azaltacaktır. Dolgu maddeleri basitçe doğal ve doğal olmayan maddeler olarak ikiye ayrılmaktadır.

Doğal olmayan dolgu maddeleri hayvansal kaynaklı olabileceği gibi biyoteknolojik yöntemler ile laboratuvar şartlarında da üretilebilmektedir. Doğal olmayan  dolgular geçici veya kalıcı dolgular olarak sınıflandırılabilir. Geçici dolguların etkisi 3- 12 ay kadar devem etmekte sonrasında dolgunun tamamı vücuttan atılmaktadır.   Yüz bölgesinde en sık kullanılan doğal dolgu  yöntemi yağ enjeksiyonlarıdır.

Yağ enjeksiyonu yaş kısıtlaması olmaksızın tüm yaş gruplarında güvenle uygulanmaktadır. Uygulama için bölgesel uyuşturma sıklıkla yeterli olmaktadır. Göbek deliği alt sınırında küçük bir alandan girilerek ihtiyaca uygun yağ dokusu alınıp ayrıştırılır ve enjeksiyona hazır hale getirilir. İhtiyaç olan yüz bölgesine ( dudak, alın, göz altı, göz kenarları, yanak, çene vs.) iğne  enjekte edilerek o bölgeye ihtiyaç olan dolgunluk kazandırılır. Yağ alma ve yağ verme işlemi  iğne deliklerinden yapıldığı için işlem sonrası hastada yara izi olmaz.  Yağ dolgusunda erken dönemde bir miktar emilme olsa da dolgu yapılan miktarın ortalama % 40 ‘ı ömür boyu kalıcı olmaktadır.