KBB UZMANLARI FARABİ HASTANESİNDE BULUŞTU

OP.DR.İLKER YİĞİTİN RİNOPLASTİ

TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

Bugün rinoplasti ile ilgili birçok şeyin  interaktif olarak tartışılp, paylaşılacağı sıcak bir ortamda,Farabi hastanesinde sizileri görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 13. YY da yaşamış bir sufi,  hoşgörü ve fikir adamı olan Mevlana Celalettin Rumi nin 744. ölüm yıldönümünde Şeb-i Arus törenleri ile Rinoplastiyi buluşturduk.  Konya dışından  ve konyadan katılan tüm hekim arkadaşlarıma hoşgeldiniz diyorum. Öncelikle bu toplantının fikrini yönetim kurulumuzda sunduğumda desteğini esirgememiş olan Farabi Hastanesi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve özellikle itici güç olarak yardımlarını esirgemeyen başhekimimiz Prof.Dr.Cevat Özpınar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca beni kırmayıp bu toplantı için işlerini güçlerini bırakıp gelen konuşmacılarımız sevgili abim Eren Taştana ve sevgili dostum kardeşim Emre İlhana teşekkürlerimi bir borç biliyorum Bilgi her zaman paylaşıldıkça ve tartışıldıkça güzelleşiyor ve bu tarz toplantıların olmazsa olmazları  görüntüleme ve ses düzeni için Ray yapıma,aşağı ameliyathaneden görüntü aktarımının güzel olabilmesi için destek aldığımız vitom için storza , görüntünün hdmi olarak yukarı gelmesi için görüntüleme sistemini kullanacağımız wolf  yöneticilerinede teşekkür ederim. Çok kısa bir sürede karar verip hazırlandığımız bu toplantıda hatalarımız olursa şimdiden özür diliyorum. Konuşacak bugün çok güzel şeyler olacak sözü fazla uzatmadan ilk konuşmacımız sevgili Eren Taştana bırakmak istiyorum.

MODERN TIPLA TASAVVUFUN BİRLEŞTİĞİ GÜN

Özel Konya Farabi Hastanesi ilginç bir etkinlikliğe imza attı.”Farabi’de Rinoplasti ve ŞEB-İ ARUS GÜNLERİ” şeklinde olan organizasyon eşliğinde Türkiye’nin her bölgesinden gelen Kulak Burun Boğaz Uzmanları bir  taraftan bilimsel olark Rinoplasti ameliyatlarının tüm detaylarını tartışırken, tıbbi program sonrasında da Şeb-i Arus törenlerine katılarak, bu hafta sonunu renklendiriyorlar. Toplantının ev sahipliğini yapan Farabi Hastanesi kurucularından Başhekim Yardımcısı ve  Kulak Burun Boğaz Kliniği Başkanı Op. Dr. İlker YİĞİT; ”Şehrimizde bu kadar seçkin bir Kulak Burun Boğaz doktorları grubunu ağırlamaktan ötürü son derece mutluyuz. Bir taraftan bilimsel olarak Rinoplasti ameliyatlarını masaya yatırırken, diğer taraftan da tıbbi bir konuyu, tasavvufi dünya çapında bir etkinlikle senkronize ettik. Bu toplantımız aynı zamanda son dönemde Sayın Devlet Büyüklerimizinde hedef olarak gösterdiği sağlık turizminde de altyapı oluşturacaktır, işte bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

Toplantı 16 Aralık Cumartesi günü saat 09:00 da başlayıp, ülkemizde Rinoplasti  alanında çok  tanınmış olan üstadlardan Doç. Dr. Eren TAŞTAN , Yrd. Doç. Dr. Emre İLHAN’ın bilimsel konuşma programları ile başladı. Toplantının genel sekreteryasını üstlenen Op.Dr.İlker YİĞİT’in tıbbi sunumlarını  takiben aynı gün “Rinoplasti  Canlı  Cerrahi ”uygulaması ile tüm katılımcıların interaktif tartışmaları gerçekleşiyor.

Organizasyon Pazar Günü yapılacak toplu Konya tarihi gezisi ve 17 Aralık gecesi tüm misafirlerin Şeb-i Arus katılımı ile sona eriyor.